Du er her: Referanser

Til toppen av siden

Snarveien til nye oppdrag

  • 14 møter på en dag
  • Effektiv møteplass
  • Kvalitetsgaranti

Referanser

Med stor sukess har Møteforum tidligere vært arrangert i alle de 14 største næringsregionene i Norge.

Undersøkelser blant deltakerne foretatt i etterkant av arrangementene viser et snitt på 4 i tilfredshet på en skala fra 1-5 (5=Svært fornøyd)!

Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Gjør det mulig å nå ut til mange aktører på kort tid

Resconsult AS er et spesialentreprenørfirma med over 30 års erfaring. Vi dekker «Alt i og på betong» og er landsdekkende med 3 avdelinger på Sagstua, Oslo og Skien.

Resconsult ble i 2010 anbefalt av en av våre kunder å delta på møteforum i Telemark som ble avholdt på Ibsenhuset. Etter å ha sett nærmere på konseptet meldte vi oss på, og fikk en meget nyttig dag sammen med mange nye potensielle kunder. Flere av de firmaene vi møtte den gang har vi et samarbeid med nå.

Det å nå ut til nye kundegrupper er ofte tidkrevende og vanskelig, men samtidig en svært viktig del av det å drive et firma. Møteforum for Bygg og Anlegg gjør det mulig å nå ut til mange aktører i løpet av en kort, men hektisk dag. Man finner raskt ut i et møte om begge parter er interessert i å møtes igjen etter at dagen er over, og da kan man i fred og ro diskutere et fremtidig samarbeid. Det er ikke alltid at man får møtt alle firmaer man ønsker, men ved å bruke pausene og lunsjen aktivt kan man oppsøke de man gjerne skulle ha møtt for å høre om det er mulig å ta et møte på et senere tidspunkt.

Resconsult har deltatt og meldt seg på til sammen 11 møteforum, og har en entydig meget god erfaring med dette konseptet. Vi satser primært på møteforum i våre «nærområder», men har også deltatt på møteforum på andre kanter av landet hvor vi har som målsetting å etablere oss.

Vår målsetting for dagen er å knytte minst en kontakt, og til nå har den vært innfridd til gangs. Vi forlater aldri et møteforum uten at det er etablert minst en håndfull kontakter.

Rask oppfølging gir resultaterSivilarkitekt Beret Aspaas i ACK Arkitekter er relativt fersk i Møteforum-sammenheng. De var til stede ved forrige Møteforum Bygg og anlegg og har allerede bestemt seg for å delta på det neste.

- Vi er med på Møteforum Bygg og Anlegg for å etablere nye kontakter. I forkant av møtet etablerer vi klare mål for hva vi ønsker å få ut av dagen, ser på hvem som kan være mulige samarbeidspartnere og orienterer oss om de vi skal møte, sier Aspaas.

Lærerikt forkurs
ACK Arkitekter stiller med ledelsen for å være tilstede med folk som er aktive både i utførelse av kjernevirksomheten, og i utvikling av bedriften. På den måten kan de ta stilling til alle muligheter som kan dukke opp i møtet.

- Vi deltok på forkurs før forrige Møteforum, og fikk mye igjen i form av teknikker for en god og effektiv samtale. Kurset var svært nyttig i forhold til å få maksimalt utbytte av Møteforum, sier Aspaas.

Møtedagen går veldig fort. En god dag er resultatet av god forberedelse og å ”være tilstede” der og da i hvert eneste møte.

- Vi går rett på sak for å finne felles interesser, og for å se hvor vi eventuelt kan matche hverandre. Finner vi noen nyttige kontaktpunkter, avtaler vi oppfølgingsmøte i nær fremtid for å holde tråden fra Møteforum. Rask oppfølging gir godt resultat, sier Aspaas.

Fant virksomhetens potensial på Møteforum
For ACK Arkitekter viste erfaringen fra første Møteforum synergieffekter også innad i egen bedrift.

- Vi var veldig fornøyd med responsen i møtene vi deltok i, og det har hatt god effekt i forhold til hva vi har investert av tid og kostnader. Det ga oss også et nyttig innblikk i deler av virksomheten vår med potensial for utvikling, sier Aspaas.


* *

Om ACK Arkitekter AS
ACK Arkitekter utvikler arkitektur, interiør og landskap. Kontoret har vunnet flere arkitekt- og designkonkurranser og har erfaring fra mange ulike, komplekse byggeprosjekter. ACK er en miljøbevisst bedrift både i prosjektering og drift. Vi leverer arkitektur og design fra konsept og idéskisser, til ferdigstillelse og innflytting. ACK er spesialist i revitalisering av eksisterende bygg, og ser løsninger for kreativ bruk som gir maksimal utnyttelse. Vi produserer også mulighetsstudier og reguleringsplaner. ACK er vant til komplekse utredninger, og bidrar til at prosjektet blir løst grundig og komplett.

 

Alltid i nærheten! 


Smith Stål AS er en av landets største aktører innen salg av handelsstål, plater, metaller, armeringsstål og -nett med anlegg fra Stavanger og Holmestrand i sør til Tromsø i nord. Kundene sine når de gjennom oppsøkende salg, et landsdekkende distribusjonsanlegg for byggevarer, stål og metaller - og på Møteforum.

Markedssjef Kurt Bornstein i Smith Stål Øst trekker frem tre konkrete årsaker til at de oppnår resultater på Møteforum.
- Det konsentrerte formatet er den største fordelen. I utgangspunktet var jeg skeptisk til akkurat dette med kort tid per møte, men etter seks Møteforum er det akkurat det som gjør dagen så effektiv.

I tillegg kommer muligheten til å møte virksomheter som vi ikke ville tenkt på selv som potensielle kunder. Vi har opplevd flere tilfeldige møter som har gitt god uttelling.

- Sist, men ikke minst er det nye oppfølgingssystemet utrolig bra. Vi har alltid jobbet mye med oppfølging etter hvert forum, nå kan vi gjøre det enda mer effektivt.

På spørsmål om han har tips til nye deltakere på Møteforum svarer Kurt Bornstein kontant: - Konseptet er unikt enkelt, det må prøves. Og sett deg gjerne sammen med folk du ikke kjenner i lunchen, det er like mange salgsmuligheter der som i møtene!


En bra måte å komme inn på et nytt marked

Da Malermester Buer ekspanderte virksomheten med en nyetablering i Drammen i 2006, ble Møteforum Bygg og Anlegg i Drammen en nyttig arena for å synliggjøre det nystartede firmaet i lokalmarkedet. Vi har vært med fra starten av i Drammen. Da vi et par år senere skulle etablere oss i Østfold, ble det naturlig for oss å bli med på Møteforum Bygg og Anlegg i Østfold også, forteller Daniel Mjelstad, daglig leder i Malermester Buer Drammen AS.

Møteforum Bygg og Anlegg i Østfold ble en nyttig måte for bedriften å bli kjent i det nye markedet. Som Daniel Mjelstad sier, når du er ny i et marked er det veldig bra å starte med å bli med på et lokalt Møteforum. Vi har derfor vært med fra 2008 og kommer til å forsette fordi vi kan se konkrete salgsresultater fra kunder vi har truffet på Møteforum Bygg og Anlegg.

Malermester Buer Gruppen er en av landets største malermesterfirmaer som leverer alt innenfor maleroppdrag, gulvlegging, tapetsering og dekorering til et bredt spekter av kunder - alt fra skoler, kirker, ambassader, studentbygg, større boligkomplekser til hotell og private hjem. Fordi vi har så mange kundegrupper er det viktig for oss å både etablere og videreutvikle et bredt spekter av kontakter. Det lykkes vi med på Møteforum, fortsetter han.

Utover å være malermestere er de også en totalleverandør og det blir derfor viktig å knytte leverandørkontakter i alle markeder Malermester Buer Gruppen er i. Dette er også en viktig grunn til at vi også er med på Bygg og Anlegg i Oslo. Vi har et stadig behov for å videreutvikle kontaktnettet vårt, avslutter en fornøyd deltager som ser frem til neste Møteforum i Drammen 2 juni.

Gull verdt - fra start til mål

 

 

 

På nettsidene til Asplan Viak profileres rådgivningsselskapet som en samarbeidspartner - fra start til mål. Skal vi tro Skjalg Fredheim på Skien-kontoret til Asplan Viak var hans første opplevelse med Møteforum også en reise - i forventninger som forandret seg fra start til mål.

- Jeg var i utgangspunktet skeptisk til deltakelse på Møteforum, forteller Fredheim. Vi hadde gode tider og mer enn nok å gjøre. En kollega i Trondheim var den som overbevisste meg med entusiastiske beskrivelser av konseptet.

Det skulle vise seg at trønderkollegaen hadde rett.
- Dagen var gull verdt. En tidligere kollega jeg hadde mistet kontakten med hadde ønsket oss til et møte og bare denne ene kontakten har gitt oss mye jobb.

Asplan Viak har vært med på Møteforum i Tønsberg, Trondheim og Stavanger. - Hele opplegget er spesielt. Både i forhold til nye kontakter og muligheten for å treffe gamle kjente, avslutter Fredheim. Vi har det kjempebra om dagen og har ingen følelse av finanskrisen. Men det er jo som kjent når det går bra, at man skal markedsføre seg og skape relasjoner.

 

Hvert eneste møte har en verdiNorsk Overflateteknikk tilbyr totalløsninger innen behandling av metall. Oppdragene kommer fra små og store bedrifter rundt om i hele landet. Salgssjef Svein Morten Kristiansen må derfor tilbringe mye tid på veien. Hele 70 000 mil i året kjører han for å besøke nye potensielle kunder.

Svein Morten Kristiansen,
Salgssjef,
Norsk Overflateteknikk AS- Jeg jobber mye med oppsøkende salg og treffer vel i snitt 6 bedrifter på én dag når jeg booker møter på egen hånd. Derfor hev jeg meg på Møteforum Bygg og anlegg med en gang når selgeren fra Møteforum ringte. Jeg så store muligheter til å få treffe nye bedrifter fra forskjellige bransjer. Når vi booket møter selv hadde vi en tendens til å låse oss opp i enkelte bransjer. 

Siden da har Norsk Overflateteknikk deltatt på alle Møteforum Bygg og anlegg over hele landet. Dette har ført til flere konkrete avtaler, både med bedrifter de ikke kjente til fra før og med bedrifter de hadde planlagt å presentere seg for.

- Selv om man ikke alltid treffer blink så er ingen møter bortkastet. Jeg får ofte kontakter gjennom jungeltelegrafen og tips på hvem jeg bør kontakte fra andre deltakere. Det er viktig å få ett personlig forhold til de du skal selge til, derfor er det bra å møtes ansikt til ansikt. Folk formidler heller kontaktene sine videre til noen de føler at de kjenner litt.

På spørsmålet om han har noen tips til suksess i salgsmøter svarer han:

- Vær rask! Vær direkte, og gå rett på sak. Spør etter behovet til kunden, og lytt! Jeg bruker ikke en kalori på å prate om konkurrenter eller vær og vind. 20 minutter er akkurat passe tid for et møte. Når det er 2 min igjen, konkluder!


Innkjøp eller innsalg? Ja takk, begge deler!

Stig Granli 

Stig Granli,
Innkjøpssjef
OKK Entreprenør AS

- Vi bruker Møteforum som møteplass for relasjonsbyggende aktiviteter for å treffe potensielle leverandører og nye kunder. Innkjøpssjef Stig Granli i OKK Entreprenør AS legger vekt på mulighetene for å treffe bransjefolk.

- Det var nok en tilfeldighet at vi kom i kontakt med Møteforum, men vår erfaring er at forumene er en unik mulighet til å treffe nye og kjente aktører i bransjen.

Innkjøp er like viktig som innsalg
- I forkant av hvert Møteforum går vi gjennom listen av deltagere og velger ut de vi gjerne vil bli kjent med. Vi passer på at vi ikke blir for snevre og ser like mye etter mulige underleverandører som nye oppdrag. Både innkjøp- og prosjektansvarlig involverer seg i prosessen og vi bruker tid på både å prioritere og definere hvorfor vi gjerne vil treffe de enkelte aktørene.

Vi bruker én dag der vi ellers kunne brukt 16 dager på egenhånd
- Hvilke konkrete resultater som kommer ut av en dag på Møteforum er vanskelig å beregne, men konseptet med alle relevante aktører samlet på ett sted er uslåelig effektivt. Vi kommer alltid hjem med nye kontakter i boka og en utvidet horisont.Kommunen er mangfoldig, det finnes alltid en mulighet- Vi selger jo ikke noe direkte, men kommer på Møteforum for å få signaler fra næringslivet og for å knytte kontakter for hele kommunen.


Tor Harald Skaug, som er fagansvarlig for utvikling i Nedre Eiker kommune er med på både de åpne møteforumene og forum for Bygg- og anlegg. I en allsidig kommune som Nedre Eiker er det alltid muligheter for gode leverandører.

- Kommunen stiller med folk både fra administrativ og politisk side. Ordfører eller vareordfører er som regel med, i tillegg til meg selv. Vi forsøker å treffe så mange forskjellige aktører som mulig. I etterkant får alle vi har hatt møte med en oppfølgin

- At Norsk Møteforum AS holder til i vår region er et ekstra pluss. Opplegget er rimelig genialt og vi vil jo gjerne bygge opp om våre egne virksomheter, avslutter Skaug og understreker at han ser frem til kommende møter med spennende aktører også i 2009.


Møteforum har skaffet oss flere kontaktpunkter mot offentlige og private utbyggere.Vi jobber langsiktig mot offentlige og private utbyggere. På Møteforum Bygg og anlegg har vi fått mange nye kontaktpunkter som det har vært spennende både å etablere og utvikle, forteller Dag Kristoffersen, salgsansvarlig i Malthus AS.

For Malthus AS er Møteforum en nyttig arena nettopp fordi de jobber med prosjekter over lengre tid. Det tar gjerne et halvt til ett år fra første kontakt til det skjer noe konkret. For oss er det derfor en god måte å bli kjent med utbyggere som er interessert i produktene våre både i dag og på sikt.

Med en omsetning på 1 milliard kroner i 2008 og 13 avdelinger over hele landet har de i over 30 år blitt kjent for sitt langsiktige perspektiv som passer godt på Møteforum. Med 14 møter på en dag, har arenaen vist seg å være effektiv for oss til å etablere en første kontakt, spesielt overfor offentlige utbyggere, legger Dag Kristoffersen til.

Malthus AS har også hatt stor nytte av å få flere kontaktpunkter inn mot større private og offentlige utbyggere av store og små anleggsrigger, kontor, skoler og barnehager. På Møteforum Bygg og anlegg får vi anledning til bl.a. å introdusere konseptene våre for sykehjem og omsorgsboliger. De er veletablerte og godkjente av offentlige etater, som for eksempel Husbanken, sier Dag med entusiasme i stemmen.

Fullservicekapasitet er en del av kjernevirksomheten, og sikrer et profesjonelt resultat uten den frustrasjon som vanligvis følger i denne bransjen. Da er det også viktig med gode leverandører. Det er derfor en ekstra bonus at Møteforums Bygg og anlegg også har blitt et viktig treffpunkt for nye potensielle leverandører – en arena hvor de har truffet mange interessante leverandører og har utviklet samarbeid med flere av dem.
 
 

Offensiv og moderne gammel bedriftDagens samfunn krever gode, effektive tekniske løsninger i en tid der forventningene til rask levering og brukervennlig funksjonalitet er høy. Ingeniør Ivar Pettersen AS har, siden oppstarten i 1927, opparbeidet en meget solid posisjon som en ledende elektroentreprenør i Drammens- og Osloregionen.

Adm. dir. Geir Ivar Pettersen trekker frem de rene Bygg- og Anleggsforumene som en klar fordel ved å delta på Møteforum.
- Vi har vært med fra begynnelsen, og de første årene med åpne forum kunne det være ganske spennende å se hvem vi fikk møte. Heldigvis tok Norsk Møteforum signalene om at her måtte det fokus til for at deltagelsen skulle være nyttig for vår bransje.

Vi forsøker også å være fokuserte i vår deltagelse. Hvem fra oss som deltar styres av hvilke virksomheter vi skal ha møte med, samt at vi selvfølgelig skreddersyr firmapresentasjonen til de vi snakker med.

Hvordan ser dere på fremtiden?
- Det er veldig usikkert, naturlig nok. Men vi er heldige som har oppdrag i boken for hele 2009. Vi jobber også med rådgivning innenfor energisparing. Det er en tjeneste som er relevant å ta med seg til kommende Møteforum også i trangere tider.


På alerten for å få og gi informasjon

Anne-Hilde Bråtebæk 

Anne-Hilde Bråtebæk
Adm.Dir/Partner
2B Prosjekt- og eiendomsutvikling AS

– Som nystartet selskap var 14 møter på én dag et perfekt konsept, forteller Anne-Hilde Bråtebæk i 2B prosjekt- og eiendomsutvikling as. Hun og partner Sverre Nagell Bjordal har lang fartstid fra prosjekt- og eiendomsutvikling, men da deres felles selskap var nystartet i 2010, kunne de ikke funnet en bedre og mer effektiv vei til sitt marked enn gjennom deltakelse på Møteforum.
– Vi har vært med på to forum så langt, fortsetter Bråtebæk. I tillegg til at det var mange viktige og interessante aktører som deltok, ble vi også positivt overrasket over det proffe opplegget. Vi jobber både sammen med andre konsulenter i eiendomsbransjen og inhouse i selskaper som mangler kapasitet eller kompetanse. Begge målgruppene treffer vi på Møteforum.
Jobber bevisst med prioritering
På spørsmål om hvordan 2B jobber for å få best mulig effekt av deltakelse på forum er prioritering og oppfølging stikkord som trekkes frem.
– Vi prioriterer nøye de vi ønsker å bygge relasjoner til når vi setter opp ønskelisten, og gjentar prosessen etter endt dag slik at vi umiddelbart kan gjøre avtale om oppfølgingsmøter med de beste treffene. 14 møter på én dag er effektivt, og vi er opptatt av å være på alerten både for å legge frem og ta i mot informasjon. Dagen går fort og vi har helt bevisst satt av dagen etter forum til oppfølging.
Bransjeoppdatering på kjøpet
Muligheten til å knytte nye kontakter både som selger og kunde er naturligvis den viktigste årsaken til at 2B prosjekt- og eiendomsutvikling as deltar på Møteforum. I forhold til konkrete resultater så langt, understreker Bråtebæk også verdien av bransjeoppdatering.
– Bransjen har som kjent vært gjennom en tøff periode og vi ser fremdeles etterdønningene etter finanskrisen. Vi planlegger å delta fast på et forum hvert år for på den måten å holde oss oppdatert om hva som skjer, og holde kontakten med bransjen vedlike.
Det er ingen andre som driver helt på samme måte som oss, avslutter Bråtebæk, og Møteforum er en unik mulighet for oss til å bli mer synlige og videreutvikle oss i takt med markedet.

Om 2B prosjekt- og eiendomsutvikling as
Har du behov for profesjonell bistand til å lede prosessene fra anskaffelse av tomt til ferdig bygg for salg står 2Bprosjekt- og eiendomsutvikling as gjerne til tjeneste. 2B utvikler eiendomsverdier for grunneiere, investorer, forvaltere, eiendomsselskap og entreprenører og har solid prosjektlederkompetanse og bred erfaring fra utviklingsprosesser.
Har du en eiendom med behov for videreutvikling, kan de lese mer på www.2butvikling.no.

 

Ryddet opp med misfornøyd kundeHans Petter Semlitch, distriktssjef i PEAB, forteller at utover å identifisere nye prosjekter for overvåking, bruker han Møteforum aktivt til å kartlegge hva bransjen syns om PEAB. Som en ledende entreprenør i Norden er de involvert i mange større prosjekter med relasjoner i et nettverk av både kunder og underleverandører. Fordi det er så mange involvert er sjansene større for at det et eller annet sted kan oppstå konflikter.

Nettopp dette kom for dagen i et av Møteforummøtene. Ikke bare var det oppstått en misnøye, men det var begynt å spre seg rykter om bedriften. Fordi ryktet ble fanget opp, kunne han spore tilbake til underleverandøren der det hele startet – og til den misfornøyde kunden. Takket være at han ble klar over problemet, fikk han involvert partene og ryddet opp.

Bruker Møteforum til å skape kontakter
PEABS prosjekter spenner fra boligutvikling og bygging til næringsbygg og rehabilitering, og fordi det satses aktivt på å vokse i Norge, har Møteforum vist seg å være nyttig for å skape kontakter. Første gang Hans Petter Semlitch deltok var han skeptisk, men ble raskt positivt overrasket av et proft planlagt og gjennomført opplegg der han fikk snakket med mange på kort tid og ikke minst fant nye prosjekter.

Og forresten, legger Hans Petter entusiastisk til, senest i dag kom det en henvendelse fra en Møteforum kontakt om et nytt prosjekt vi ble invitert til å prise.
 

Tillit


Tillit

For Norgeseiendom AS er de gode, langsiktige relasjoner en forutsetning for gjennomføring av store prosjekter. For dem er tillitt det viktigste. De har sine faste leverandører som de stoler på og samarbeider godt med, men med flere større prosjekter på gang er det viktig å utvide nettverket. Møteforum Bygg og Anlegg er derfor en viktig arena å være tilstede på for å treffe bransjen.

Mange gode leads

"Vi ser etter eiendomsutviklere, rådgivere og entreprenører av en viss størrelse med tilknytning til de lokale markedene vi er i. Fordi vi jobber langsiktig med eiendomsutvikling, er vi ikke ute etter raske salg her og nå, men heller å utvikle nettverket vårt over tid. I prosessen med å lete opp nye prosjekter er det helt uvurderlig viktig å ha et nettverk som tipser og deler informasjon", forteller Sven Mile utviklingssjef i Norgeseiendom AS.

På forrige Møteforum hadde de en 50 % match, de kunne ønsket seg mer. Mest fordi det utav møtene kom mange gode leads å forfølge på både kort og lang sikt.

Blir med videre
Norgeseiendom AS blir med på neste Møteforum Bygg og Anlegg i Drammen, ikke minst fordi dette er en glimrende arena for å få en første kontakt. Og ja, Sven avslutter med at om Møteforum kommer til Tromsø igjen– så blir de med der også.

 

Vi lærte av å gjøre alle de klassiske feilene

Vi har vært med så lenge at jeg knapt husker hva som gjorde at vi bestemte oss for å prøve ut Møteforum første gang for mer enn 4 år siden, men jeg husker alle feilene vi gjorde humrer Heine Lund-Olsen, avdelingsleder for Buskerud og Telemark. COWI AS har siden den gangen blitt en dreven deltager  på alle lokale Bygg og Anlegg Møteforum.

To ører og en munn
Første gang møtte vi opp med en altfor stor presentasjon, var elendige på å følge opp i etterkant og pratet mer enn vi lyttet. Du kan trygt si at vi lærte at det er god grunn til at vi har to ører og en munn. Han fortsetter: - I etterkant leste vi Møteforums ”gode råd til forberedelse”. Internt driller vi nå på å følge rådene – for de er nettopp det – gode råd som gjør forskjellen mellom mislykket og suksessrik deltagelse!

Nå bruker de maks 8 minutter på å etablere en felles plattform, og resten av tiden til å finne frem til hva som skal skje videre. Målet er alltid å avtale et tidspunkt for et nytt møte der og da. Folkene fra COWI har lært å være veldig direkte. Og som Heine Lund-Olsen sier: - De fleste vi møter er også drevne beslutningstakere med en agenda – det liker vi!

Nye markedsføringsmuligheter
Møteforum betyr muligheter til å komme i kontakt med dem som du ellers ikke ville truffet i en travel hverdag, hvor det ikke er tid til møter uten en spesifikk agenda. Derfor er også Møteforum en ypperlig markedsføringskanal for oss i COWI, forklarer han videre.

Vi er med der Møteforum er
Fordi vi er lokalt til stede over hele landet og fordi suksessene vi har hatt på Møteforum har spredd seg internt, er vi nå vel forberedt hver gang med lokale representanter og beslutningstakere. Med vårt brede kompetansespekter og mange lokale tilknytninger, blir vi gjerne med Møteforum til nye steder avslutter Heine Lund-Olsen fornøyd.

Cowi AS
COWI er et internasjonalt rådgivningsselskap med kompetanse på planlegging og prosjektering innenfor bygg og anlegg. Med 800 ansatte i Norge og 22 avdelingskontor har bedriften kapasitet og kompetanse til å bistå med både faglig og tverrfaglig prosjektering av skoler, næringsbygg, sykehus og omsorgsbygg, kulturbygg, idrettsanlegg, mv. lokalt og nasjonalt.
I tillegg til de tradisjonelle rådgivnings- og prosjekteringstjenestene tilbyr COWI også en rekke spesialfelt som lysdesign, brann-, akustikk- og støyrådgivning, energimerking og enøkrådgivning.
Lokalt er vi i Drammen, Kongsberg, Oslo, Hønefoss og Larvik.

Vil bidra til innovasjon, læring og lokale relasjoner

Forsvarsbygg

Forsvarsbygg Utvikling er en divisjon i konsernet Forsvarsbygg med ansvar for å sørge for Forsvarets nye eller endrede behov for eiendommer, bygg og anlegg.

- Vi er en prosjektorganisasjon som leder prosjekter og prosesser. Til å hjelpe oss, spesielt med nødvendig prosjektering, kjøper vi de fleste aktuelle rådgivningstjenester, forteller Jens Levi Moldstad som leder Utvikling Øst i Forsvarsbygg. Vi kjøper også en vesentlig del byggeledelse og noe ekstra prosjektlederkapasitet.

Vår motivasjon for å delta på Møteforum er derfor ikke for å skaffe kunder, men for å bidra til innovasjon i markedet, lære om nye løsninger og opprette kontakt mellom oss og potensielle leverandører. Vi har et sterkt ønske om å være synlig i leverandørmarkedet og at mange er med på å gi anbud når vi legger nye prosjekter ut på Doffin.

- Våre forberedelser til Møteforum er nok også litt annerledes, ettersom vi ikke aktivt plukker ut møtepartnere, men gjennomfører møter med de bedriftene som ønsker å treffe oss. Fokus ligger på å stille på forumene med relevante folk som har nytte av å bygge relasjoner til lokale og nasjonale leverandører. I så måte er Møteforum en unik arena.


 

”Sparket vi trenger”Møteforum for Bygg og Anlegg hjelper meg til å komme i gang med det jeg i en travel hverdag ikke har tid til å prioritere høyt nok. Vi får det nødvendige ”sparket i ræva” som vi sier i Trøndelag. Dagen på Møteforum BA er både kjempeinspirerende og artig. Og ikke minst, unnskyldningene for ikke å sette av tid til å etablere nye kontakter forsvinner, forteller Hans Martin Sivertsen, Markedssjef på YiT-kontoret i Trondheim.

Nye kontakter på nye prosjekter
Da vi ble med for første gang for 2 år siden, var det med skrekkblandet fryd, fortsetter Sivertsen. Vi visste ikke hva vi gikk til, men ut i fra deltakerlisten plukket vi ut dem vi mente det var relevant å ha møte med. Jeg kunne ønsket meg flere å velge mellom, men det viste seg at resultatet ble veldig bra!
På hvert eneste Møteforum BA har vi knyttet mange nye gode kontakter. Bare på siste Møteforum har jeg fått 7-8 nye frokostmøter og arbeidsmøter for å følge opp potensielle nye prosjekter og for å presentere muligheter.

Nye kontrakter med kjente kontakter
YiT har etter hvert blitt en toneangivende aktør som de fleste i bransjen kjenner til. Kontaktnettet har også blitt større og mange av dem vi treffer på Møteforum er allerede etablerte relasjoner. Derfor bruker vi lite tid på presentere oss selv, men desto mer tid på å identifisere potensielle kontrakter og ideer til samarbeid. Vi har svært gode ordreresultat på prosjekter vi hørte om for første gang på Møteforum, bekrefter Hans Martin Sivertsen.

En del av markedsmiksen vår
I YiT har vi et markedsforum hvor alle markedssjefene fra våre 8 distriktskontor møtes. På forrige treff var vi enstemmig enig om at Møteforum også i 2011 skal være en arena vi satser på som en del av markedsmiksen vår. Og for meg betyr Møteforum BA gratis initiativ, avslutter Hans Martin Sivertsen fornøyd.


YiT er Norges ledende leverandør av tekniske bygginstallasjoner i hovedsak innenfor inneklima, elektro, kjøling, energisparing, rørfag, IKT, audovisulle løsninger og sikkerhet. Selskapet har en omsetning på ca 4 milliarder kroner og 3300 ansatte i Norge på 60 avdelingskontor.
Se mer på www.yit.no

 

Bra tempo og godt opplegg for initielle kontakter!Gjelsten Holding AS
Positivt overrasket over hvor effektivt dette er!Multiconsult AS
Meget godt organisert og flott gjennomført!KIS Øst AS
Full pott! Dette var et meget bra gjennomført arrangement!Access Vital AS
Denne måten å treffe aktuelle kunder på er meget bra, effektivt og konstruktivt. Nå er det opp til oss å følge opp kontakter og relasjoner som er skapt under møtedagen.ET FLOTT ARRANGEMENT! Molab vil delta også andre steder.Molab AS
Veldig bra konsept!HolteByggsafe AS
Godt gjennomført arrangement som vi sikkert kommer til å delta på også neste gang.Fliskonsulenten AS
Meget fin presentasjonsform og vi fikk møte svært mange gjensidig interesserte. Dette skaper videre relasjoner! Vi blir med på nye arrangementer på Østlandet.OKK Entreprenør
Bra, traff mange i bransjen, og fikk ny giv på enkelte kundegrupper.Malthus AS
En god og morsom måte å treffe mange aktører i bransjen. God gjennomført arrangement!Siemens
Dette var veldig profesjonellt!Service, Drift og Vedlikehold AS
Vi vurderer å være med i Trondheim også!Frekhaug Vinduet AS
Vi opplevde forumet i Drammen som både spennende og nyttig for oss. Vi opplevde bla at møtene med aktører som vi ikke indirekte trodde kunne skape butikk for oss likevel ga oss verdifulle resultater.Deltakelsen ga mersmak!Selvaag Forvaltning AS
Vi er totalt sett meget fornøyd med arrangementet og vil helt klart delta senere. Info i forkant, prioriteringslister/ønskelister var helt glimrende. Arrangementet virket perfekt for oss. Nå gjenstår det kun for oss å følge opp avtalen i etterkant!Elektro-Installasjon AS
Vi deltar på alle arrangementer i regi Norsk Møteforum i Drammen da dette gir oss meget verdifulle innspill, samtidig som det gir oss muligheten til å følge det lokale næringsliv på pulsen.Nedre Eiker kommune

Topp

Norsk Møteforum AS - Solbergveien 22 - 3057 Solbergelva - Tlf. 815 MØTER / 31 30 30 30 - Faks. 32 87 08 33